flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДО УВАГИ ГРОМАДЯН!!!

18 березня 2020, 16:20

УВАГА!!!

Шановні відвідувачі суду!

 

11 березня 2020 року Постановою Кабінету Міністрів України №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID -19» через спалах у світі коронавірусу з 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні вводиться карантин.

Враховуючи вказану постанову, а також з метою убезпечити населення України від поширення гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID-19, який віднесено до особливо небезпечних інфекційних хвороб, на період з 16 березня до 03 квітня 2020 року, рекомендовано встановити особливий режим роботи судів України. В зв’язку з вище викладеним, відповідно до рекомендаційного листа  Ради суддів України № 9рс-186/20 в Ріпкинському районному суду Чернігівської області тимчасово:

  • припинено проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
  • обмежено допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань;
  • заборонено допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель;
  • обмежено ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи (у виключних випадках за наявності такої технічної можливості, ознайомлення буде здійснюватися в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві);
  • заяви про ознайомлення прийматимуться через дистанційні засоби зв’язку.

 

Ріпкинський районний суд Чернігівської області рекомендує:

учасникам судових засідань

  • подавати до суду заяви про розгляд справ у їхній відсутності за наявними в справі матеріалами чи заяв про відкладення розгляду справ.

 

громадянам та іншим особам

  • надавати суду позовні заяви, заяви в порядку окремого та наказного провадження з додатками в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@rp.cn.court.gov.ua, з обов’язковим накладенням електронного цифрового підпису.
  • надавати суду всі необхідні документи (заяви що надаються в процесі розгляду справ, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду inbox@rp.cn.court.gov.ua (з накладенням електронного цифрового підпису або з подальшим надсиланням поштою оригіналу документу), до того ж такі документи можуть бути подані до суду факсимільним зв’язком (з подальшим надсиланням поштою оригіналу документу);

 

За для вашої безпеки, будь ласка утримайтеся від відвідування приміщення суду, особливо за наявності захворювання (слабість, кашель, задуха, утруднення дихання, тощо).

За для Вашої безпеки судом, за наявної можливості, судом буде зменшено кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня. По можливості здійснюватиметься судовий розгляд справ без участі сторін, в порядку письмового провадження.

 

Роз’яснюємо, що ви маєте можливість:

  • відкладення розгляду справ у зв’язку із карантинними заходами (необхідно заповнити відповідний бланк заяви);
  • розгляду справи у відсутності сторін за наявними матеріалами справи (необхідно заповнити відповідний бланк заяви);
  • розгляду справ в режимі відеоконференції у невідкладних випадках. (При вирішенні питання про можливість розгляду справ в режимі відеоконференції Вам слід враховувати, що такий режим роботи суду не у повній мірі убезпечує від поширення захворювання, оскільки все ж передбачає необхідність явки громадян у декілька судів, які забезпечують проведення судового засідання у такому режимі.)

 

Подальші рішення щодо особливого режиму роботи приймитимуться в залежності від розвитку ситуації.

 

                З повагою, адміністрація суду.