flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено конкурс на заміщення вакантних посад державної служби категорії "В" - секретаря судового засідання, консультанта суду та старшого судового розпорядника

04 березня 2019, 08:45

Відповідно до статті 23 Закону України «Продержавну службу» № 889 – VIII від 10.12.2015р., Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затвердженого рішенням Вищоїради правосуддя № 2646/0/15-17 від 05.09.2017р., Порядку проведення конкурсу на заміщення посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України № 246 від 25.03.2016 р. в редакції постанови Кабінету Міністрів України № 648  від 18.08.2017 р., зі змінами, Ріпкинський районний суд Чернігівської області 01 березня 2019 року оголошує конкурс на заміщення вакантних посад державної служби категорії «В» - секретаря судового засідання, консультанта суду та старшого судового розпорядника.

     Останній день прийому документів – 21 березня 2019 року  до 16 год. 30 хв.

     Дата, час і місце проведення конкурсу: 27 березня 2019 року о 10 годині 00 хвилин, Ріпкинський районниу суд Чернігівської області (смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 94).

 

 

 

 

Додаток 1

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ Ріпкинського районного суду Чернігівської області

від 01.03.2019 № 20-ОС

 

УМОВИ

проведення конкурсу

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В»

- секретаря судового засідання

Ріпкинського районного суду Чернігівської області

  

Загальні умови

Посадові обов’язки

     Здійснює   судові   виклики   та   повідомлення   в   справах,   які знаходяться у провадженні судді.

     Оформлює заявки до органів внутрішніх
справ, адміністрації місць попереднього ув'язнення про доставку до суду затриманих та підсудних осіб, готує копії відповідних судових рішень.

     Здійснює оформлення та розміщення списків справ, призначених до розгляду.

     Перевіряє наявність і з'ясовує причини відсутності  осіб, яких викликано до суду, і доповідає про це головуючому судді.

     Здійснює перевірку осіб, які викликані в судове засідання та зазначає на повістках час перебування в суді.

     Забезпечує фіксування судового засідання технічними засобами згідно з Інструкцією про порядок фіксування судового процесу технічними засобами.

     Веде журнал судового засідання, протокол судового засідання.

     Виготовляє копії судових рішень у справах, які знаходяться в провадженні судді.

     Здійснює заходи щодо вручення копії вироку засудженому або виправданому відповідно до вимог Кримінально-процесуального  кодексу України, за дорученням судді здійснює заходи щодо дачі підсудним або засудженим підписки про невиїзд.

     Здійснює оформлення для направлення копій судових рішень сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі й фактично не були присутніми в судовому засіданні при розгляді справи.

      Готує виконавчі листи у справах, за якими передбачено негайне виконання.

      Оформлює матеріали судових справ і здійснює передачу справ до канцелярії суду.

       Виконує інші доручення судді, помічника судді та помічника голови суду, що стосуються організації розгляду судових справ.

Умови оплати праці

       Відповідно до Постанови КМУ від 18.01.2017 № 15 із змінами внесеними згідно з Постановою КМУ від 06.02.2019 № 102 та штатного розпису на 2019 рік посадовий оклад секретаря судового засідання Ріпкинського районного суду Чернігівської області становить 3810,00 грн.

      Крім посадового окладу заробітна плата секретаря судового засідання, відповідно до статті 50 Закону України «Про державну службу», складається з: надбавки за вислугу років; надбавки за ранг державного службовця; виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця у розмірі 50 відсотків посадового окладу тимчасово відсутнього державного службовця; виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби за рахунок економії фонду посадового окладу за відповідною посадою; премії (у разі встановлення).

      За результатами роботи та щорічного оцінювання службової діяльності секретарю судового засідання можуть встановлюватися премії. До премій державного службовця належать: премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності; місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску секретаря судових засідань в загальний результат роботи суду.

      При цьому загальний розмір премій, передбачених пунктом 2 цієї частини, які може отримати секретар судового засідання за рік, не може перевищувати 30 відсотків фонду його посадового окладу за рік.

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстрокове призначення на посаду

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1. Копія паспорта громадянина України.

2. Письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі.

3. Письмова заява, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

4. Копія (копії) документа (документів) про освіту.

5. Оригінал посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою (у разі подання документів для участі у конкурсі через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС подається копія такого посвідчення, а оригінал обов'язково пред'являється до проходження тестування);

6. Заповнена особова картка встановленого зразка.

7. Декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік*.

Документи приймаються до 16 год. 30 хв. 21 березня 2019 року,

смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 94, каб. № 4

Дата, час і місце проведення конкурсу

З 27.03.2019-29.03.2019, починаючи з 10 год. 00 хв. за адресою: вул. Святомиколаївська, 94, смт. Ріпки, 15000

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Куліш Ольга Олегівна,

(046-41) 2-01-81, inbox@rp.cn.court.gov.ua

 

Кваліфікаційні вимоги

1

Освіта

вища, не нижче ступеня молодшого бакалавра або бакалавра, бажано за спеціальністю «Правознавство», «Правоохоронна діяльність»

2

Досвід роботи

не потребує

3

Володіння державною мовою

вільне володіння державною мовою

Вимоги до компетентності

 

Вимога

Компоненти вимоги

1

Уміння працювати з комп’ютером

впевнений користувач ПК (MS Office, Internet), знання ОС Windows ХР/7/10 на рівні користувача, вміння використовувати комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення, використовувати офісну техніку

2

Ділові якості

аналітичні здібності, діалогове спілкування (письмове і усне), навички управління, вміння розподіляти роботу, вміння активно слухати, виваженість, здатність концентруватись на деталях, уміння дотримуватись субординації, стійкість, вміння уступати, адаптивність, вміння вести перемовини, стресостійкість, вимогливість, оперативність, вміння визначати пріоритети, вміння аргументовано доводити власну точку зору, стратегічне мислення, обчислювальне мислення, навички розв’язання проблем, уміння працювати в команді

3

Особистісні якості

інноваційність, ініціативність, надійність, порядність, чесність, дисциплінованість, тактовність, готовність допомогти, емоційна стабільність, комунікабельність, повага до інших, відповідальність, рішучість, автономність, неупередженість, гнучкість, наступність.

Професійні знання

 

Вимога

Компоненти вимоги

1

Знання законодавства

Конституція України, Закони України «Про державну службу», «Про запобігання корупції».

2

Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції

     Конституція України, Цивільний процесуальний, Кримінально-процесуальний та інші кодекси України,
Закони України "Про судоустрій та статус суддів", "Про державну службу", "Про запобігання корупції", Закон України «Про судовий збір», Закон України «Про доступ до публічної інформації», Закон України «Про захист персональних даних», Закон України «Про Державний реєстр виборців», інші закони України, укази Президента України, постанови Верховної Ради України, розпорядження Кабінету Міністрів України, постанови Пленуму Конституційного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, акти Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

     Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 17.12.2013 № 173.

    Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене Рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.2010.

     Положення про Державну судову адміністрацію України та Положення про територіальні управління державної судової адміністрації, постанови колегії, накази, інструкції та рекомендації Державної судової адміністрації України та відповідного територіального управління державної судової адміністрації, інші нормативно-правові акти законодавства та нормативні документи, що регламентують діяльність судових органів.

     Інструкція користувача комп’ютерної програми «Д-3», затверджена наказом Генерального директора Державного підприємства «Інформаційні судові системи» від 19.04.2018 № 38-ОД;

     Інші акти законодавства та нормативні документи, що регламентують діяльність судових органів та державної служби.

* Відповідно до рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 № 2 «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.07.2016 за № 958/29088, з 1 січня 2017 року подання декларацій здійснюється згідно з Законом України «Про запобігання корупції» шляхом заповнення відповідних форм на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

 

Додаток 2

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ Ріпкинського районного суду Чернігівської області

від 01.03.2019 № 20-ОС

 

УМОВИ

проведення конкурсу

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В»

- старшого судового розпорядника

Ріпкинського районного суду Чернігівської області

  

Загальні умови

Посадові обов’язки

    Організовує та планує роботу служби судових розпорядників суду.

    Розподіляє обов'язки між судовими розпорядниками та здійснює контроль за виконанням ними вказівок, розпоряджень голови суду, керівника апарату суду та головуючого у справі.

 

    Веде журнал обліку розпоряджень голови суду, заступника голови суду та суддів з організації заходів щодо забезпечення проведення судових засідань.

    Визначає необхідну кількість судових розпорядників та відповідального судового розпорядника за забезпечення проведення судового засідання.

    Організовує забезпечення готовності до розгляду справи залу судового засідання, іншого приміщення у разі проведення виїзного засідання, взаємодію судових розпорядників з працівниками апарату суду з питань підготовки залу до слухання справи.

    Проводить інструктаж судових розпорядників перед початком судового засідання з роз'ясненням дій кожного з них, з урахуванням особливостей справи.

    Координує дії з керівниками підрозділів конвойної служби міліції та органів внутрішніх справ щодо своєчасної доставки в суд підсудних і затриманих осіб, а також інформує головуючого про затримку доставки до суду зазначених осіб.

    Організовує в разі необхідності взаємодію із спеціальними підрозділами судової міліції та органами внутрішніх справ з питань спільних дій щодо підтримання громадського порядку в приміщенні суду та в залі судового засідання.

    Вживає заходи щодо створення безпечних умов для роботи судових розпорядників та вносить відповідні пропозиції голові суду.

    Організовує та проводить із судовими розпорядниками навчання з питань діяльності служби, підвищення професійного рівня її працівників.

    Звітує перед головою суду та керівником апарату суду про роботу служби судових розпорядників суду.

    Під час забезпечення заходів щодо підготовки та проведення судового засідання безпосередньо виконує обов'язки судового розпорядника, передбачені відповідною посадовою інструкцією.

     Надає консультативну допомогу щодо напрямків руху для осіб з обмеженими фізичними можливостями, громадян похилого віку, інших мобільних груп населення, забезпечує супровід вказаних осіб та при потребі надає фізичну допомогу.

     Виконує інші розпорядження головуючого щодо забезпечення належних умов для проведення судового засідання, доручення голови суду, за наказом голови суду - доручення керівника апарату суду, що стосуються забезпечення роботи служби судових розпорядників та належних умов для проведення судового засідання.

Умови оплати праці

      Відповідно до Постанови КМУ від 18.01.2017 № 15 із змінами внесеними згідно з Постановою КМУ від 06.02.2019 № 102 та штатного розпису на 2019 рік посадовий оклад секретаря судового засідання Ріпкинського районного суду Чернігівської області становить 3810,00 грн.

      Крім посадового окладу заробітна плата старшого судового розпорядника, відповідно до статті 50 Закону України «Про державну службу», складається з: надбавки за вислугу років; надбавки за ранг державного службовця; виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця у розмірі 50 відсотків посадового окладу тимчасово відсутнього державного службовця; виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби за рахунок економії фонду посадового окладу за відповідною посадою; премії (у разі встановлення).

      За результатами роботи та щорічного оцінювання службової діяльності старшому судовому розпоряднику можуть встановлюватися премії. До премій державного службовця належать: премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності; місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску секретаря судових засідань в загальний результат роботи суду.

      При цьому загальний розмір премій, передбачених пунктом 2 цієї частини, які може отримати старший судовий розпорядник за рік, не може перевищувати 30 відсотків фонду його посадового окладу за рік.

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

Безстрокове призначення на посаду

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1. Копія паспорта громадянина України.

2. Письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі.

3. Письмова заява, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

4. Копія (копії) документа (документів) про освіту.

5. Оригінал посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою (у разі подання документів для участі у конкурсі через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС подається копія такого посвідчення, а оригінал обов'язково пред'являється до проходження тестування);

6. Заповнена особова картка встановленого зразка.

7. Декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік*.

Документи приймаються до 16 год. 30 хв. 21 березня 2019 року,

смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 94, каб. № 4

Дата, час і місце проведення конкурсу

З 27.03.2019-29.03.2019, починаючи з 10 год. 00 хв. за адресою: вул. Святомиколаївська, 94, смт. Ріпки, 15000

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Куліш Ольга Олегівна,

(046-41) 2-01-81, inbox@rp.cn.court.gov.ua

 

Кваліфікаційні вимоги

1

Освіта

вища, не нижче ступеня молодшого бакалавра або бакалавра, бажано за спеціальністю «Правознавство», «Правоохоронна діяльність»

2

Досвід роботи

не потребує

3

Володіння державною мовою

вільне володіння державною мовою

Вимоги до компетентності

 

Вимога

Компоненти вимоги

1

Уміння працювати з комп’ютером

впевнений користувач ПК (MS Office, Internet), знання ОС Windows ХР/7/10 на рівні користувача, вміння використовувати комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення, використовувати офісну техніку

2

Ділові якості

аналітичні здібності, діалогове спілкування (письмове і усне), навички управління, вміння розподіляти роботу, вміння активно слухати, виваженість, здатність концентруватись на деталях, уміння дотримуватись субординації, стійкість, вміння уступати, адаптивність, вміння вести перемовини, стресостійкість, вимогливість, оперативність, вміння визначати пріоритети, вміння аргументовано доводити власну точку зору, стратегічне мислення, обчислювальне мислення, навички розв’язання проблем, уміння працювати в команді

3

Особистісні якості

інноваційність, ініціативність, надійність, порядність, чесність, дисциплінованість, тактовність, готовність допомогти, емоційна стабільність, комунікабельність, повага до інших, відповідальність, рішучість, автономність, неупередженість, гнучкість, наступність.

Професійні знання

 

Вимога

Компоненти вимоги

1

Знання законодавства

Конституція України, Закони України «Про державну службу», «Про запобігання корупції».

2

Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції

Конституція України, Цивільний процесуальний, Кримінально-процесуальний та інші кодекси України,
Закони України "Про судоустрій та статус суддів", "Про державну службу", "Про запобігання корупції", Закон України «Про судовий збір», Закон України «Про доступ до публічної інформації», Закон України «Про захист персональних даних», Закон України «Про Державний реєстр виборців», інші закони України, укази Президента України, постанови Верховної Ради України, розпорядження Кабінету Міністрів України, постанови Пленуму Конституційного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, акти Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

     Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 17.12.2013 № 173.

    Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене Рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.2010.

      Положення про Державну судову адміністрацію України та Положення про територіальні управління державної судової адміністрації, постанови колегії, накази, інструкції та рекомендації Державної судової адміністрації України та відповідного територіального управління державної судової адміністрації, інші нормативно-правові акти законодавства та нормативні документи, що регламентують діяльність судових органів.

      Інструкція користувача комп’ютерної програми «Д-3», затверджена наказом Генерального директора Державного підприємства «Інформаційні судові системи» від 19.04.2018 № 38-ОД;

     Положення про порядок створення та діяльності служби судових розпорядників;

     Інструкція про порядок забезпечення старшими судовими розпорядниками та судовими розпорядниками проведення судового засідання, їх взаємодії з правоохоронними органами;

     Загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

     Правила етичної поведінки державних службовців.

     Інші акти законодавства та нормативні документи, що регламентують діяльність судових органів та державної служби.

* Відповідно до рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 № 2 «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.07.2016 за № 958/29088, з 1 січня 2017 року подання декларацій здійснюється згідно з Законом України «Про запобігання корупції» шляхом заповнення відповідних форм на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

 

 

Додаток 3

ЗАТВЕРДЖЕНО

наказ Ріпкинського районного суду Чернігівської області

від 01.03.2019 № 20-ОС

 

УМОВИ

проведення конкурсу

на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В»

- консультанта Ріпкинського районного суду Чернігівської області

  

Загальні умови

Посадові обов’язки

    Забезпечує достовірність, об'єктивність, оперативності, стабільності та цілісності статистичної інформації про роботу суду.

    Заповнює статистичні картки на підсудного (обвинуваченого) за допомогою техніко-технологічних засобів.

    Забезпечує своєчасне подання всіх форм звітів територіальному управлінню державної судової адміністрації та відповідному територіальному управлінню статистики Держкомстату за своїм місцезнаходженням.

    Заповнює картки обліку сум матеріальної і моральної шкоди, завданих злочином.

    Організовує складання та обробку статистичних звітів про роботу суду за допомогою техніко-технологічних засобів.

    Кожен звітний період проводить аналіз даних судової статистики з визначенням тенденцій динаміки основних показників судочинства.

    Організовує та здійснює підготовку статистичних таблиць, довідок, інформацій для використання в діяльності суду, на оперативних нарадах, при проведенні перевірок канцелярій суду, на звернення інших відомств.

    Вживає заходів щодо забезпечення гласності даних судової статистики, з цією метою готує відповідні довідки, інформацію та здійснює постійний зв'язок із засобами масової інформації з питань судової статистики.

    Проводить аналіз стану діловодства та судової статистики в суді за підсумками кожного звітного періоду, здійснює розробку пропозицій з підвищення рівня цієї роботи.

    Бере участь у здійсненні заходів з підвищення кваліфікації працівників суду, які займаються первинним обліком.

    Координує роботу з питань ведення статистики з апеляційним судом, територіальним управлінням державної судової адміністрації, територіальним управлінням статистики Держкомстату, підрозділами органів внутрішніх справ, прокуратури, інших правоохоронних органів.

    Веде справи із статистичними звітами та справи з питань обліково-статистичної роботи (згідно з номенклатурою справ суду).

    Підтримує в контрольному стані Інструкцію з судової статистики та Інструкцію з діловодства в судах.

    Бере участь у здійсненні заходів щодо реалізації державної політики з кадрових питань в апараті суду.

    Аналізує практику застосування законодавчих і нормативних актів з питань проведення державної кадрової політики в апараті суду, готує пропозиції щодо її поліпшення.

    Готує та контролює документацію для продовження терміну перебування на державній службі працівникам апарату суду в установленому законодавством порядку.

    Готує проекти наказів про призначення на посади в апарат суду, переведення на інші посади, звільнення з посад, з інших кадрових питань та здійснює їх реєстрацію.

    Здійснює реєстрацію наказів голови місцевого суду з кадрових питань.

    Виконує доручення голови суду щодо організації роботи суду з кадровим резервом, формування кадрового резерву на посади в апараті суду та контролю за виконанням річних планів підготовки кадрового резерву, узагальнює практику роботи з кадрами, вносить голові суду та керівникові апарату пропозиції щодо її вдосконалення.

    Готує матеріали для проведення конкурсного відбору на посади державних службовців апарату суду, атестації та проведення щорічної оцінки виконання державними службовцями апарату суду покладених на них обов'язків і завдань.

     Здійснює вивчення та оформлення матеріалів осіб, які претендують на зайняття посад в апараті суду, попереджує їх про встановлені законодавством обмеження, пов'язані з прийняттям на державну службу та проходженням державної служби, ознайомлює із Загальними правилами поведінки державного службовця, контролює добір і розстановку кадрів працівників апарату суду.

    Забезпечує збір інформації та складає графік відпусток суддів та працівників апарату суду, контролює його виконання.

    Проводить роботу з обліку, зберігання та оформлення особових справ та трудових книжок суддів і працівників апарату суду.

    Уживає заходів щодо забезпечення своєчасного щорічного подання суддями і працівниками апарату суду декларацій про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан державних службовців щодо себе та членів своєї сім'ї, узагальнює інформацію та надсилає її у відповідні органи.

    Здійснює контроль за виконанням плану заходів місцевого суду щодо посилення боротьби з корупцією на відповідний рік з метою профілактики та попередження корупційних діянь, за отриманням державними службовцями апарату суду Законів України „Про державну службу", „Про боротьбу з корупцією", відповідних актів Президента України та Кабінету Міністрів України, спрямованих на боротьбу з корупцією.

    Оформлює матеріали про прийняття присяги державними службовцями апарату суду, присвоєння рангів державним службовцям, вносить відповідні записи до трудових книжок.

    Обліковує стаж роботи суддям та працівникам апарату суду, що дає право на надбавку за вислугу років, здійснює контроль за встановленням надбавок та наданням відпусток відповідної тривалості, готує проекти наказів щодо встановлення цих надбавок.

    Готує матеріали на заохочення працівників суду, веде відповідний облік.

    Здійснює оформлення документів за підсумками проведення службового розслідування та застосування заходів дисциплінарного впливу щодо працівників суду.

    Готує та подає в установленому порядку документи щодо призначення довічного грошового утримання суддям та пенсій працівникам апарату суду.

    Оформлює та видає довідки з місця роботи.

    Здійснює оформлення листків непрацездатності та засідань комісії місцевого суду із соціального, страхування.

    Контролює виконання планів підвищення кваліфікації суддів та працівників апарату суду.

    Готує інформацію та подає звіти, аналізи, узагальнення про роботу з кадрами місцевого суду за вимогою відповідного територіального управління державної судової адміністрації.

    Виконує інші доручення голови суду та керівника апарату, що належать до питань роботи з кадрами та судовою статистикою.    

Умови оплати праці

Відповідно до Постанови КМУ від 18.01.2017 № 15 із змінами внесеними згідно з Постановою КМУ від 06.02.2019 № 102 та штатного розпису на 2019 рік посадовий оклад консультанта Ріпкинського районного суду Чернігівської області становить 3810,00 грн.

Крім посадового окладу заробітна плата консультанта суду, відповідно до статті 50 Закону України «Про державну службу», складається з: надбавки за вислугу років; надбавки за ранг державного службовця; виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків тимчасово відсутнього державного службовця у розмірі 50 відсотків посадового окладу тимчасово відсутнього державного службовця; виплати за додаткове навантаження у зв’язку з виконанням обов’язків за вакантною посадою державної служби за рахунок економії фонду посадового окладу за відповідною посадою; премії (у разі встановлення).

За результатами роботи та щорічного оцінювання службової діяльності консультанту суду можуть встановлюватися премії. До премій державного службовця належать: премія за результатами щорічного оцінювання службової діяльності; місячна або квартальна премія відповідно до особистого внеску секретаря судових засідань в загальний результат роботи суду.

      При цьому загальний розмір премій, передбачених пунктом 2 цієї частини, які може отримати консультант суду за рік, не може перевищувати 30 відсотків фонду його посадового окладу за рік.

Інформація про строковість чи безстроковість призначення на посаду

 Призначення на посаду строкове до 08.11.2019 року

Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання

1. Копія паспорта громадянина України.

2. Письмова заява про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади державної служби, до якої додається резюме у довільній формі.

3. Письмова заява, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України "Про очищення влади", та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

4. Копія (копії) документа (документів) про освіту.

5. Оригінал посвідчення атестації щодо вільного володіння державною мовою (у разі подання документів для участі у конкурсі через Єдиний портал вакансій державної служби НАДС подається копія такого посвідчення, а оригінал обов'язково пред'являється до проходження тестування);

6. Заповнена особова картка встановленого зразка.

7. Декларація особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік*.

Документи приймаються до 16 год. 30 хв. 21 березня 2019 року,

смт. Ріпки, вул. Святомиколаївська, 94, каб. № 4

Дата, час і місце проведення конкурсу

З 27.03.2019-29.03.2019, починаючи з 10 год. 00 хв. за адресою: вул. Святомиколаївська, 94, смт. Ріпки, 15000

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу

Куліш Ольга Олегівна,

(046-41) 2-01-81, inbox@rp.cn.court.gov.ua

 

Кваліфікаційні вимоги

1

Освіта

вища, не нижче ступеня молодшого бакалавра або бакалавра, бажано за спеціальністю «Правознавство», «Правоохоронна діяльність»

2

Досвід роботи

не потребує

3

Володіння державною мовою

вільне володіння державною мовою

Вимоги до компетентності

 

Вимога

Компоненти вимоги

1

Уміння працювати з комп’ютером

впевнений користувач ПК (MS Office, Internet), знання ОС Windows ХР/7/10 на рівні користувача, вміння використовувати комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення, використовувати офісну техніку

2

Ділові якості

аналітичні здібності, діалогове спілкування (письмове і усне), навички управління, вміння розподіляти роботу, вміння активно слухати, виваженість, здатність концентруватись на деталях, уміння дотримуватись субординації, стійкість, вміння уступати, адаптивність, вміння вести перемовини, стресостійкість, вимогливість, оперативність, вміння визначати пріоритети, вміння аргументовано доводити власну точку зору, стратегічне мислення, обчислювальне мислення, навички розв’язання проблем, уміння працювати в команді

3

Особистісні якості

інноваційність, ініціативність, надійність, порядність, чесність, дисциплінованість, тактовність, готовність допомогти, емоційна стабільність, комунікабельність, повага до інших, відповідальність, рішучість, автономність, неупередженість, гнучкість, наступність.

Професійні знання

 

Вимога

Компоненти вимоги

1

Знання законодавства

Конституція України, Закони України «Про державну службу», «Про запобігання корупції».

2

Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції

Конституція України, Цивільний процесуальний, Кримінально-процесуальний та інші кодекси України,
Закони України "Про судоустрій та статус суддів", "Про державну службу", "Про запобігання корупції", Закон України «Про судовий збір», Закон України «Про доступ до публічної інформації», Закон України «Про захист персональних даних», Закон України «Про Державний реєстр виборців», інші закони України, укази Президента України, постанови Верховної Ради України, розпорядження Кабінету Міністрів України, постанови Пленуму Конституційного Суду України та Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, акти Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

     Інструкції з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ затвердженої Наказом Державної судової адміністрації України від 17.12.2013 № 173.

    Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затверджене Рішенням Ради суддів України № 30 від 26.11.2010.

      Положення про Державну судову адміністрацію України та Положення про територіальні управління державної судової адміністрації, постанови колегії, накази, інструкції та рекомендації Державної судової адміністрації України та відповідного територіального управління державної судової адміністрації, інші нормативно-правові акти законодавства та нормативні документи, що регламентують діяльність судових органів.

      Інструкція користувача комп’ютерної програми «Д-3», затверджена наказом Генерального директора Державного підприємства «Інформаційні судові системи» від 19.04.2018 № 38-ОД;

     Інші акти законодавства та нормативні документи, що регламентують діяльність судових органів та державної служби.

* Відповідно до рішення Національного агентства з питань запобігання корупції від 10.06.2016 № 2 «Про початок роботи системи подання та оприлюднення декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.07.2016 за № 958/29088, з 1 січня 2017 року подання декларацій здійснюється згідно з Законом України «Про запобігання корупції» шляхом заповнення відповідних форм на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з використанням програмних засобів Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.