flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Авторизація в підсистемі відеоконференцзв'язку тільки через Електронний суд

05 жовтня 2022, 10:21

 До уваги громадян - учасників судових процесів!

     З 1 жовтня 2022 року змінюється процедура входу (авторизації) до підсистеми відеоконференцзв'язку. Вхід до підсистеми буде можливий тільки через Електронний кабінет Електронного суду.

     З метою недопущення зриву запланованого судового засідання, просимо потурбуватись про завчасну реєстрацію в Електронному суді.

     Для входу через Електронний суд необхідно авторизуватися в ньому за допомогою свого кваліфікованого електронного підпису, перевірити, щоб у профілі користувача Електронного суду було зазначено ту саму адресу електронної пошти, що і на сайті відеоконференцзв'язку, в іншому випадку, змінити зазначену електронну адресу в Електронному суді.  Перехід до відеоконференцзв'язку, виконується за допомогою окремого пункту меню в Електронному суді - «Відеозв’язок». Після натискання зазначеного пункту користувач переходить на сайт відеоконференцзв'язку авторизованим в обліковому записі.

     Окремо нагадуємо, що чинним процесуальним законодавством України (ч. 6 ст. 14 ЦПК України, ч.1 ст. 35 КПК України, ч. 6 ст. 18 КАС України) встановлено перелік суб'єктів, для яких встановлено обов'язок зареєструвати офіційні електронні адреси в ЄСІТС для пришвидшення та спрощення комунікації між судом та учасниками судових процесів, до яких віднесено адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, судових експертів, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.