flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оголошено добір на період карантину на зайняття вакантної посади державної служби категорії «В» – головного спеціаліста

27 січня 2021, 16:20

Відповідно до наказу керівника апарату Ріпкинського районного суду Чернігівської області від 27.01.2021 № 4-ОД, оголошено добір з призначення на вакантну посаду державної служби категорії "В" - головного спеціаліста, шляхом укладення контракту на період дії карантину та до дня визначення переможця конкурсу.

До уваги кандидатів на посаду!

Інформація для участі в конкурсному доборі приймається в електронному вигляді з накладенням кваліфікованого електронного підпису кандидата – через Єдиний портал вакансій державної служби за адресою:https://career.gov.ua/site/view-vacantion?id=49501 до 17:00 год. 01.02.2021. Необхідні документи для подачі можна знайти за посиланням https://career.gov.ua/site/view-article?id=9

                Додаткову інформацію можна отримати у заступника керівника апарату суду Куліш Ольги Олегівни за телефоном (066)199-40-89.

Додаток 1

                                                                                                               ЗАТВЕРДЖЕНО

                                                                                                 Наказом керівника апарату

                                                                                                 Ріпкинського районного суду

                                                                                                 Чернігівської області

                                                                                                 від 27.01. 2021 року № 4-ОД

ОГОЛОШЕННЯ

про добір на період дії карантину

на зайнятя вакантної посади державної  служби категорії «В»

головного спеціаліста

Ріпкинського районного суду Чернігівської області

 

Загальні умови

     

 

 

 

 

 

 

 

           Посадові обов’язки

1.1. Посадова інструкція головного спеціаліста Ріпкинського  районного суду Чернігівської області встановлює єдині засади діяльності, обсяг посадових обов’язків та основні вимоги щодо їх виконання, права та обсяг відповідальності особи, яка обіймає посаду головного спеціаліста Ріпкинського районного суду Чернігівської області (далі - головний спеціаліст ).

1.2. Правовий статус головного спеціаліста визначається Законом України «Про державну службу».

1.3. На посаду головного спеціаліста  призначається особа, яка має вищу освіту ступеня молодшого бакалавра або бакалавра, вільно володіє державною мовою.

1.4. Головний спеціаліст  призначається на посаду та звільняється з посади керівником апарату суду з дотриманням вимог трудового законодавства та Закону України «Про державну службу».

1.7. У своїй роботі керується Конституцією України, кодексами України, Законами України «Про державну службу», «Про судоустрій і статус суддів», «Про запобігання та протидії корупції», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», Положенням про автоматизовану систему документообігу суду та іншими законами України, Актами Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, рішеннями органів суддівського самоврядування, Інструкцією з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, іншими нормативно-правовими актами та цією Посадовою інструкцією.

 

 Завдання та обов’язки

 

2.1. Головний спеціаліст  зобов’язаний дотримуватися Конституції та законів України, діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, дотримуватися принципів державної служби, з повагою ставитися до державних символів України, обов’язково використовувати державну мову під час виконання своїх посадових обов’язків, не допускати дискримінацію державної мови і протидіяти можливим спробам її дискримінації, забезпечувати в межах наданих повноважень ефективне виконання завдань і функцій суду, запобігати виникненню реального, потенційного конфлікту інтересів під час проходження державної служби та додержуватися вимог законодавства у сфері запобігання і протидії корупції.

2.2. Організовує впровадження в роботі суду комп’ютерних технологій: встановлення комп’ютерного обладнання, комплексів технічної фіксації судового процесу, запровадження комп’ютерних програм автоматизованої системи передачі судових рішень в електронному вигляді до Єдиного державного реєстру судових рішень, автоматизованої системи електронного документообігу, адміністрування локальної комп’ютерної мережі, підключення до корпоративної мережі по виділеному захищеному каналу, забезпечує здійснення відповідного моніторингу щодо впровадження електронного цифрового підпису, запису фонограм судових засідань, надсилання судових рішень та інших електронних документів.

2.3. Забезпечує адміністрування автоматизованих робочих місць працівників суду.

2.4. Забезпечує введення в експлуатацію, встановлення, програмне обслуговування комп’ютерної техніки, периферійного обладнання та оргтехніки, що знаходяться на балансі суду.

2.5. Організовує проведення робіт щодо інсталяції програмного забезпечення.

2.6. Здійснює практичну та методичну допомогу суддям і працівникам апарату суду з питань роботи та використання ліцензійного програмного забезпечення та комп’ютерного обладнання, що знаходиться на балансі суду. За погодженням голови суду, керівника апарату суду проводить заняття щодо вивчення працівниками суду безпечного використання комп’ютерної техніки та програмного забезпечення.

2.7. Здійснює обслуговування та забезпечує моніторинг введення в експлуатацію та організовує обслуговування комп’ютерної мережі суду, поточне адміністрування мережевого обладнання локальної комп’ютерної мережі, адміністрування контролера домену та серверів комп’ютерної мережі.

2.8. Забезпечує доступ користувачів до внутрішніх інформаційних ресурсів.

2.9. Здійснює моніторинг дотримання технології експлуатації програмного забезпечення та використання антивірусного захисту локальної комп’ютерної мережі.

2.10. Забезпечує виявлення і попередження недоліків у роботі працівників суду під час використання комп’ютерної та оргтехніки, системного та прикладного програмного забезпечення.

2.11. Проводить аналіз стану інформаційного забезпечення суду та вносить пропозиції щодо вдосконалення форм і методів роботи суду в частині інформаційного забезпечення, надає відповідні запити.

2.12. Забезпечує адміністрування та постійне оновлення інформації на офіційному веб-сайті суду у складі веб-порталу «Судова влада України».

2.13. Забезпечує адміністрування загальнодержавних реєстрів та баз даних.

2.14. Організовує роботу із захисту інформації та забезпечує контроль за станом захищеності офіційної веб-сторінки суду.

2.15. Здійснює організаційне забезпечення завдань з побудови і впровадження, керування комплексною системою захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі та здійснює контроль за її функціонуванням.

2.16. Організовує та виконує роботу з визначення вимог до захисту інформації, проектування, розроблення і модернізації комплексної системи захисту інформації.

2.17. Здійснює експлуатацію, обслуговування, підтримку працездатності комплексної системи захисту інформації.

2.18. Забезпечує контроль за станом захищеності інформації в інформаційно-телекомунікаційній системі суду.

2.19. Організовує та здійснює забезпечення технічного захисту інформації і контроль за його станом в інформаційно-телекомунікаційній системі суду.

2.20. Здійснює контроль за наявністю та використанням посадовими особами суду електронно-цифрових підписів.

2.21. Приймає участь в діяльності інвентаризаційної комісії при проведенні інвентаризації комп’ютерної та периферійної техніки, програмного забезпечення.

2.22. Проводить своєчасне оновлення бази даних інформаційно-правової системи «Ліга:Закон», забезпечує доступ суддів та працівників апарату суду до вказаної системи.

2.23. Повідомляє керівника апарату суду про необхідність забезпечення новою технікою, пристроями вводу-виводу інформації, витратними матеріалами.

2.24. Вносить пропозиції керівнику апарату суду щодо розподілу або перерозподілу комп’ютерної техніки, що перебуває на балансі суду з метою збалансованого забезпечення нею працівників, з урахуванням пріоритетності завдань, пов’язаних з виконанням програми інформатизації суду.

2.25. Перевіряє цілісність та безпеку електронної інформаційної бази даних суду, а в разі виявлення пошкодження або несанкціонованого доступу до неї негайно інформує керівника апарату.

2.26. Контролює використання доступу до мережі Інтернет в службових цілях працівниками суду, яким надано дозвіл на її використання.

2.27. Забезпечує належне функціонування системи відеоконференцзв’язку в суді.

2.28. Забезпечує функціонування автоматизованої системи електронного документообігу суду.

2.29. Здійснює налаштування робочих місць користувачів автоматизованої системи документообігу суду у відповідності до їх функціональних обов’язків та прав доступу.

2.30. Здійснює налаштування ЕЦП користувачам системи відповідно до їхніх функціональних обов’язків.

2.31. Створює, коригує (вилучає) шаблони для виготовлення процесуальних документів та інших внутрішніх організаційно-розпорядчих документів суду в системі документообігу суду.

2.32. Проводить своєчасне оновлення бази даних КП «Д-3».

2.33. Проводить  відповідні навчання з працівниками апарату суду, що є користувачами автоматизованої системи документообігу суду та надає методичні рекомендації щодо використання КП «Д-3».

2.34. Запобігає встановленню та використанню стороннього програмного забезпечення та медіа контенту, що безпосередньо не пов’язані з роботою суду.

2.35. Здійснює контроль за використанням працівниками суду змінних носіїв інформації.

2.36. Погоджує з керівництвом апарату суду питання щодо використання в локальній мережі особистої комп’ютерної техніки працівників суду.

2.37. Організовує створення копій електронної інформації користувачами та забезпечує ведення архіву інформаційних ресурсів суду. Забезпечує регулярну архівацію даних, які зберігаються на серверах, у тому числі зняття копій бази даних.

2.38. Проводить моніторинг новітніх технологій, які можуть покращити роботу суду.

2.39. Здійснює контроль за працездатністю комп’ютерної  та оргтехніки, яка знаходиться на балансі суду, вносить пропозиції керівнику апарату про необхідність ремонту, обслуговування, заміни зазначеного обладнання.

 

 Права

 

3.1. Користуватися правами і свободами, передбаченими Конституцією України, Законом України «Про державну службу» та іншими нормативно-правовими актами України.

3.2. На соціальний та правовий захист відповідно до свого статусу.

3.3. Безперешкодного доступу до комп’ютерної та оргтехніки суду.

3.4. Брати участь у нарадах та зборах трудового колективу суду.

 

 Відповідальність

 

4.1. В залежності від виду і характеру порушення головний спеціаліст  несе дисциплінарну, цивільно-правову, адміністративну або кримінальну відповідальність згідно із чинним законодавством:

4.1.1. за невиконання або неналежне виконання покладених на нього посадових обов’язків і завдань;

4.1.2. за недотримання обмежень, пов’язаних із прийняттям на державну службу та її проходженням;

4.1.3. за недотримання вимог законодавства про інформацію з обмеженим доступом;

за порушення Правил поведінки працівників суду;

4.1.5. за порушення Правил внутрішнього службового та трудового розпорядку суду;

4.1.6. за порушення обмежень, передбачених Законом України «Про запобігання та протидії корупції»;

4.1.7. за недодержання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та правил пожежної безпеки.

 Взаємовідносини за посадою

5.1. Головний спеціаліст  прямо підпорядковується керівнику апаратусуду , безпосередньо підпорядкованих працівників апарату суду не має.

5.2. Головний спеціаліст  під час виконання своїх посадових обов’язків та завдань взаємодіє з іншими працівниками апарату суду, провідними спеціалістами ТУ ДСА України в Чернігівській області, структурним підрозділом з інформаційних технологій ДСА України та інформаційно-технічним адміністратором Єдиного державного реєстру судових рішень та за погодженням з головою суду з органами державної влади, підприємствами, організаціями, установами.

5.3. У разі відсутності головного спеціаліста  виконувач обов’язків призначається за наказом керівника апарату суду.

 

 

Умови оплати праці

  Згідно штатного розпису на 2021 рік посадовий оклад головного спеціаліста становить – 5540,00

 Надбавки за вислугу років; надбавки за ранг державного службовця,  премії, виплачуються відповідно до ст.50, 52  Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 року № 889-VIII(зі змінами),   та постанови Кабінету Міністрів України № 15 від 18.01.2017 року «Питання оплати праці працівників державних органів

     

 

        Інформація про      

          строковість    призначення на посаду

  Строкове призначення (на період дії карантину та до дня визначення керівником державної служби переможця за результатами конкурсного відбору відповідно до законодавства). Укладення контракту про проходження державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2, затверджено постановою КМУ від 22.04.2020 No 290.

 

 

 

Перелік інформації, необхідної для призначення на вакантну посаду, в тому числі форма, адресат та строк її подання

Особа, яка бажає взяти участь у доборі з призначення на вакантну посаду, подає через Єдиний портал вакансій державної служби:  https://career.gov.ua/

1.Заяву про участь у конкурсі із зазначенням основних мотивів щодо зайняття посади за формою згідно з додатком 1 Порядку призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, (далі-Порядок);

2.Резюме за формою згідно з додатком 2 до Порядку, в якому обов’язково зазначається така інформація:

-   прізвище, ім’я, по батькові кандидата;

-   реквізити документа, що підтверджує особу та підтверджує громадянство України;

-   підтвердження наявності відповідного ступеня вищої освіти;

-   підтвердження рівня вільного володіння державною мовою;

-   відомості про стаж роботи, стаж державної служби (за наявності).

  1. Заяву, в якій особа повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону.

Особа, яка виявила бажання взяти участь у доборі з призначення на вакантну посаду, може подавати додаткову інформацію, яка підтверджує відповідність встановленим в оголошенні вимогам, зокрема стосовно досвіду роботи, професійних компетенцій, репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо)

На електронні документи, що подаються для участі у доборі, накладається кваліфікований електронний підпис особи, яка бажає взяти участь у доборі.

Інформація подається через Єдиний портал вакансій державної служби  НАДС https://career.gov.ua/ (до 17-00 год. 01 лютого 2021 року).

Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення добору на вакантну посаду

   Куліш Ольга Олегівна, (04641) 2-11-03

   <kulish@rp.cn.court.gov.ua> 

   (Ріпкинський районний суд  Чернігівської області)

 тел.моб.: 066-199-40-89

Кваліфікаційні вимоги:

-    впевнений користувач ПК (MS Office, Internet), знання ОС Windows ХР/7/10 на рівні          

     користувача;

-    вміння використовувати комп’ютерне обладнання та програмне забезпечення           

     використовувати офісну техніку;

-    аналітичні здібності, здатність концентруватись на деталях;

-    стресостійкість, виваженість, адаптивність, ввічливість, тактовність;

-   комунікація та взаємодія в колективі, здатність ефективно взаємодіяти – дослухатися;

-   сприймати та викладати думку, здатність до конструктивного ставлення до зворотного     

     зв’язку, зокрема критики;

-    вміння фокусувати зусилля для досягнення результату діяльності, навички управління; 

-    вміння організовувати роботу і контролювати її виконання;

-    здатність працювати з базами даних законодавства.

1.

Освіта

- вища, не нижче ступеня молодшого спеціаліста, бакалавра або спеціаліста, бажано за спеціальністю «Правознавство»

2.

Досвід роботи

 - не потребує

3.

Володіння державною мовою

 - вільне володіння державною мовою

 

 

 

 

Професійні знання

 

Вимога

Компоненти вимоги

 

Знання

законодавства

1) Конституція України;

2) Закон України “Про державну службу”;

3) Закон України “Про запобігання корупції”.

 

 

 

Знання спеціального законодавства, що пов’язане із завданнями та змістом роботи державного службовця відповідно до посадової інструкції

 

-     Закон України «Про судоустрій і статус суддів»;

 

-     Закон України «Про очищення влади»;

 

-     Закон України «Про доступ до публічної інформації»;

 

-     процесуальне законодавство;

 

Інструкція з діловодства у місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, затверджена наказом ДСА України № 173 від 17.12.2013 року (зі змінами),  

-    Положення про Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженої Рішенням Ради суддів України 26.11.2010 № 30.

-     Загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування;

 

Керівник апарату

Ріпкинського районного  суду

Чернігівської області                                                                                                     Л. Уланович